През следващите дни ще продължи да вали, но от вторник избухва

...
През следващите дни ще продължи да вали, но от вторник избухва
Коментари Харесай

Климатолог: Във вторник избухва късната есен, идва затопляне |

През идващите дни ще продължи да вали, само че от вторник  " избухва късната есен " и до края на месеца времето ще бъде топло. В четвъртък и петък на доста места в България ще е към 20 градуса.

Не е изключено към 22 октомври температурите даже да надвишат 20 градуса. Ноември също може да ни изненада с хубаво време, предвижда климатологът Георги Рачев в утринния блок на bTV.

Причината за сегашните превалявания е добре завършен средиземноморски циклон, който връхлита Балканите и особено Гърция. Особено тежко ще е ситуацията в Ксанти, Александруполис и Атина в тежката ни съседка. У нас се чакат превалявания от 40-50 л на денонощие, само че отмерено разпределени. Това цялостни реките, само че в същото време не разрешава огромни разливи, добави експертът.

Падналият през вчерашния ден сняг в планините ще се стопи, а снежна завивка, подобаваща за ски, може да чакаме към Коледа.

Шофьорите не би трябвало да бавят промяната на летните гуми, поучава проф. Рачев.

Очаква ни естествена зима, може би с малко по-високи температури. През януари температурите ще са естествените за сезона, предвижда климатологът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР